preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 

 

 

 

  Jan-Amos Komensky

Brojač posjeta
Ispis statistike od 20. 10. 2011.

Ukupno: 407277
Ovaj mjesec: 3831
Ovaj tjedan: 953
Danas: 55
Nastava

UPUTE ZA RAD U ŠKOLAMA Vijest ima dokument u privitku

UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE COVID-19 VEZANO ZA RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021. 

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA VALEK  datum: 25. 8. 2020. 12:21

ROZLUČKA S OSMÁKY

 

 

 

Třídní učitelky 8.a třídy Eva Horvatová a 8.b třídy Jasminka Brkićová-Strejčková  rozdělily osmákům poslední vysvědčení v základní škole. Lea a Lana Radové, Petra Strejčková a Borna Štefša za vysvědčení 5,00 ve všech třídách dostali od paní ředitelky Marie Válkové dárek. Osmáci se od učitelů a zaměstnanců školy rozloučili příležitostným poděkováním a růží, divadlem, prezentací, básní a písní. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA Koči Valdgoni  datum: 6. 7. 2020. 14:25

IZMJENE I DOPUNE UPUTA ZA RAD U ŠKOLAMA Vijest ima dokument u privitku

IZMJENE I DOPUNE UPUTA TE DODATNE PREPORUKE ZA DJEČJE VRTIĆE I ŠKOLE Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo te dopunskom nastavnom radu, popravcima i razrednim ispitima pogledajte u priloženom dokumentu ili na poveznici.

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA VALEK  datum: 18. 6. 2020. 16:59

Dětský koutek 10 na web stránce

Červnové číslo Dětského koutku (číslo 10, ročník 85) si můžete přečíst na web stránce Jednoty: http://jednota.hr/images/JEDNOTA/Kutek/Koutek-10-85.pdf

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA Koči Valdgoni  datum: 9. 6. 2020. 13:57

Organizacija rada u razrednoj nastavi- dodatne upute i izmjene

Hrvatski zavod za javno zdravstvo objavio je Izmjene i dopune uputa te dodatne preporuke za dječje vrtiće i škole,  a Ministarstvo znanosti i obrazovanja Dodatak Preporukama za organizaciju rada u razrednoj nastavi  
 
Marija Valek, ravnateljica 
Češka osnovna škola J.A.Komenskog-
Česká základní škola J.A.Komenského, 
Daruvar
00385994161555
  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA VALEK  datum: 6. 6. 2020. 13:58

Preporuke za roditelje

Naglasci za roditelje

 • Rad u školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštovanje Uputa HZJZ-a smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće, odnosno ostanak kod kuće te se omogućuje uključivanje sve djece u škole.
 • Roditelji/skrbnici ne moraju dovoditi djecu u škole, ako ih dovode, ne ulaze u školsku zgradu osim u krajnjoj nuždi, već dolaze do ulaza pri čemu zadržavaju distancu od najmanje 1,5 metra u odnosu na druge roditelje/skrbnike i djecu.
 • Sukladno odluci roditelja, učenici u školu dolaze sami, organiziranim prijevozom ili u pratnji roditelja, kao što bi dolazili da nema epidemije.
 • Roditelji se ne okupljaju na ulazu u školsku zgradu.
 • Roditelji/skrbnici dužni su izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u školu te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u školu, već se javljaju telefonom ravnatelju škole i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta. Djeca sa znakovima drugih zaraznih bolesti također ne dolaze u ustanovu.
 • Škola ne uzima izjava od roditelja radi uključivanja djeteta u ustanovu. Roditeljima treba omogućiti naknadno uključivanje djeteta u školu.
 • Roditelj/skrbnik treba se upoznati s Uputama HZJZa u cjelini.
 • Roditelji su značajna karika u krugu povjerenja za učenje, ali i za podršku učeniku u općem razvoju, usvajanju vrijednosti i odgoja u cjelini.

Preporuke za roditelje u cijelosti pročitajte u "opširnije".

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA VALEK  datum: 24. 5. 2020. 15:38

POČETAK NASTAVE ZA UČENIKE RAZREDNE NASTAVE 25.5. Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji!

Na temelju zaključka Vlade RH, od ponedjeljka, 25. svibnja otvaraju se škole za učenike razredne nastave uz primjenu preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ).

Na poveznicama sa web stranice skolazazivot.hr možete pročitati 

Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi u mješovitom modelu nastave od 25. svibnja 2020. 

te

 Preporuke i upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

 

Nastava počinje od 8,00 prema rasporedu. Planira se i rad produženog boravka.

Ravnateljica: Marija Valek, mag.educ boh. et mag.paed.

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA VALEK  datum: 21. 5. 2020. 10:13

Radovi učenika - Nastava na daljinu Vijest ima dokument u privitku

Učenici vrijedno rade kod kuće, a budući da nemaju prilike vidjeti radove svojih prijatelja, učiteljice su ih složile u prezentacije koje možete prelistati na poveznicama.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA Koči Valdgoni  datum: 15. 5. 2020. 18:28

Obavijest roditeljima učenika od 1. do 4. razreda Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji učenika od 1. do 4. razreda.

Od 11. svibnja 2020. trebale bi se ponovno otvoriti škole za učenike od 1. do 4. razreda. Potrebno je napomenuti da se ovdje radi samo o IZNIMNIM SITUACIJAMA i da neće sva djeca moći doći u školu.

Epidemiološka situacija i preporuke još ne dozvoljavaju da nastava počinje normalno za sve, nego će se organizirati samo u iznimnim slučajevima za djecu koja moraju ispunjavati sve uvjete prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a to su:

1. oba roditelja djeteta su zaposlena i nemaju mogućnost drugačijeg zbrinjavanja djeteta u vrijeme dok su na poslu (ovdje naglašavamo da se u našoj školi razredna nastava izvodi samo u vremenu od 8.00 do 12.00 sati)

2. dijete nema kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)

3. niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nemaju kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)

4. niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nisu u samoizolaciji ili karanteni i nisu u povećanom riziku zaraze virusom Covid-19

5. dijete nema povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili druge simptome bolesti poput gripe ili prehlade

U slučaju da dijete ispunjava sve gore navedene uvjete i roditelji žele da dolazi na nastavu u školu, oba roditelja MORAJU POTPISATI PISANU IZJAVU u kojoj pod punom materijalnom i kaznenom odgovornošću jamče da su ispunjeni svi gore navedeni uvjeti da bi dijete moglo pohađati nastavu te da će se ono u školi pridržavati svih propisanih epidemioloških mjera koje se odnose na boravak djeteta u školi.

Nastava za većinu djece koja ostaju kod kuće i dalje će se odvijati kao putem komunikacijskih kanala koje su uspostavile njihove učiteljice, odnosno virtualno. Ukoliko ne bude djece koja će pohađati nastavu u školi, nastava će se i dalje odvijati samo virtualno za sve.

O svim drugim detaljima organizacije nastave, mjerama dolaska u školu, boravka u školi, odlaska iz škole, prijave djece za nastavu u školi i potpisivanje izjave bit ćete obaviješteni u tjednu od 4. do 8. svibnja.

Ovdje možete pročitati:

upute HZJZ-a,

Preporuke Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Primjer Izjave roditelja možete pogledati u priloženim dokumentima. 

Marija Valek, ravnateljica

 

                                                                                            

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA VALEK  datum: 2. 5. 2020. 20:17

NASTAVA NA DALJINU - od 18.3.

Dragi učenici i roditelji,


uspostavili smo kanale na Teamsu i radi s određenim manjim teškoćama. Učitelji će isporučivati svoje sadržaje i učenici preuzimaju odgovornost rada kod kuće prema uputama. Svaki učitelji u razrednom timu ima kanal predmeta. Instalirali smo sve tablete tako da bi sada svi trebali imati funkcionalne intalacije aplikacije.

Učitelji nižih razreda komuniciraju s roditeljima preko maila i viber grupa, učenici prate nastavu na TV.

Nižší stupeň pracuje přes viberové skupiny, třídní učitelé jsou v kontaktu s rodiči. vyšší třídy jsou v kontaktu přeš Microsoft Teams, učitelé dávají pokyny a úkoly žákům. Žáci mají čas během dne vyřešovat úkoly, ale musí se hlasit během dne nebo vyřešit zadané. 

 

 

Marija Valek, ravnateljica 
Češka osnovna škola J.A.Komenskog-
Česká základní škola J.A.Komenského, 
Daruvar
00385994161555
  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA VALEK  datum: 18. 3. 2020. 09:39

RASPORED NASTAVE

NASTAVNI MATERIJALI 1.-4.razred

VIDEO LEKCIJE 5.-8. razred

Niži razredi prate nastavu na HRT 3 te će im učiteljice slati dodatne upute putem viber ili mail grupa s roditeljima.

Viši razredi će dobivati upute u virtualne učionice (Microsoft teams) te raditi po rasporedu koji inače imaju u školi. 

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA Koči Valdgoni  datum: 16. 3. 2020. 18:32

NASTAVA NA DALJINU - RASPORED HRT3, SPORTSKA TV 16.3.

 • U ponedjeljak će svi učenici OŠ  imati mogućnost pratiti nastavu na televiziji.
 • Razredna nastava na HRT 3 Škola na Trećem
 • Viši razredi osnovne na Sportskoj televiziji
 • U ponedjeljak razrednici trebaju testirati virtualne razrede, u utorak predmetni nastavnici testiraju virtualne razrede u Microsft Teams, a od srijede počinje nastava u virtualnom razredu za sve škole.
 • U slučaju nemogućnosti spajanja na Office 365 učitelji će kontaktirati učenike i roditelje pomoću viber grupa.

Na poveznicama niže možete pronaći RASPOREDE NASTAVNIH SATI za izvođenje nastave na daljinu, kao i rasporede emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa.

OSNOVNA ŠKOLA - razredna nastava:

Ministarstvo znanosti i obrazovanja organizirat će u suradnji s Hrvatskom radiotelevizijom na 3. programu nastavu za učenike razredne nastave prema kurikulumima i nastavnim programima svaki dan, od ponedjeljka 16. ožujka, u sljedećim terminima u programu pod nazivom Škola na Trećem:
 

Razred Termin
1. razred OŠ počinje u 8.00 sati
2. razred OŠ počinje u 10.00 sati
3. razred OŠ počinje u 13.00 sati
4. razred OŠ počinje u 15.00 sati

ČESKÝ JAZYK

https://www.ceskatelevize.cz/porady/13394657013-ucitelka/220553114000001/

POVEZNICE NA RASPORED PO RAZREDIMA TE NA YOU TUBE KANAL:

 


OSNOVNA ŠKOLA - predmetna nastava 
Od ponedjeljka, 16. ožujka, viši razredi osnovne škole (5., 6., 7. i 8. razred) će imati mogućnost pratiti online nastavne sadržaje i putem Sportske televizije.
 

 •  

Ako netko nema HRT3 i Sportsku tv, postoji rješenje. Za gledanje svih HRT programa instalirajte HRT OTT aplikaciju ili idite preko preglednika na hrti stranicu. Ulogirajte se sa facebook računom i možete vraćati program unatrag, pauzirati, premotavati.... Kvaliteta slike se prilagođava vašoj internet brzini pa ne bi trebalo "štucati".

Za gledanje Sportske tv prilažem poveznicu koja za sad radi...

https://sptv.hr/uzivo

Poveznica za gledanje HRT i

https://hrti.hrt.

sve možete pogledati i na YouTube 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 15. 3. 2020. 21:00

Office 365, Teams - upute Vijest ima dokument u privitku

Upute kako se prijaviti u Office 365 preuzmite ovdje
Priručnik za učenike Microsoft Teams preuzmite ovdje

Priručnik za učitelje Microsoft Teams preuzmite ovdje

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 13. 3. 2020. 20:30

NASTAVA NA DALJINU Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,


sukladno uputama Stožera civilne zaštite RH i MZO od ponedjeljka, 16.3.2020. u školama  neće biti nastava, već će se odvijati na daljinu.

Apeliramo na roditelje da shvate ozbiljnost situacije i da je u interesu njihovog zdravlja, zdravlja djece, zaposlenika i članova njihovih obitelji da djecu ne šalju u školu. Škola je dužna organizirati prihvat djece iznimno onih roditelja koji nemaju kuda sa djecom.


Hvala na razumijevanju.

Ravnateljica škole:
Marija Valek

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA VALEK  datum: 13. 3. 2020. 15:19

ODRADA NASTAVE - PONEDJELJAK 23.12.2019.

Dragi učenici i poštovani roditelji,

u PONEDJELJAK, 23.12.2019. nastavljamo s odradom po radnom rasporedu od ponedjeljka. Bit će skraćeni sati za 5 minuta. 
1. 8,00-8,40
2.8,45-9,25
ODMOR NIŽI RAZREDI 
3.9,30-10,10
4.10,15-10,55
VELIKI ODMOR VIŠI RAZREDI
5. 11,15-11, 55
6.12,00-12,40
7.12,45-13,25
8.13,30-14,10
Za sve učenike organiziran je prijevoz po ustaljenom rasporedu.
  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA VALEK  datum: 19. 12. 2019. 09:20

IZMJENA - Obavijest o načinu realizacije odmora u šk.god.2019./20. Vijest ima dokument u privitku

Odluka o trajanju odmora u šk.god.2019./20. 
Nadoknada nastavnih dana zbog štrajka

Zimski odmor za učenike počinje 24. prosinca 2019. godine i traje do 3. siječnja 2020. godine, s tim da nastava počinje 7. siječnja 2020. godine.

Drugi dio zimskoga odmora se ukida

Proljetni odmor za učenike počinje 10. travnja 2020. godine i završava 13. travnja 2020. godine, s tim da nastava počinje 14. travnja 2020. godine.

Nastavna godina završava 26.lipnja 2020. godine.

  :: opširnije :: 


objavio: MARIJA VALEK  datum: 19. 12. 2019. 09:05

Návštěva knihoven

 

Druháci poznamenali měsíc knihy tak že návštivili Českou knihovnu F. Buriana a Pučku knjižnicu i čitaonicu Daruvar. Seznámili se s působením knihoven, pravidli půjčky, aktivitami a poslechli si pohádky.

  :: opširnije :: 


objavio: Dubravka Pleho  datum: 9. 11. 2019. 08:45

MASKA - 26. i 27.9. 2019 Vijest ima dokument u privitku

V pátek 27. října 2019 žáci vyšších tříd se jdou do kina podívat na představení "Sarina nit".

8.a a 8.b od 10:00

5.a, 5.b, 6. a 7. od 12:00 

 

Žáci nižších tříd 

26. října 2019 v 12:00 “Plesna haljina žutog maslačka”

 

Program možete vidjeti u "opširnije", a na poveznici više o predstavama.

  :: opširnije :: 


objavio: TANJA Koči Valdgoni  datum: 12. 9. 2019. 12:11

Prvi dan škole

 

Vítámé vás v novém školním roce

 

První den 9. září výuka začne v 8:00.

 V 9:30 bude svačina a v 10:00 jedou autobusi.

Nezapomeňte přijít s batohy, učebnice na vás čekají.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 6. 9. 2019. 11:21

Rozlučka s osmáky 2019

Žáci osmé třídy dostali svá poslední vysvědčení v základní škole. Iva Đurasová, Mihaela Horvatová a Fran Kožić za vysvědčení 5,00 ve všech třídách dostali od paní ředitelky Marie Válkové dárek. Osmáci se od učitelů a zaměstnanců školy rozloučili příležitostným poděkováním s diplomem a růží, prezentací, básní a písní.  Třídní učitelka Jitka Staňová Brdarová jim jako radu do života připomněla 400 let stará slova Jana Amose Komenského.

Nechtěj všeho žádat, co vidíš.

Nechtěj všemu věřit, co slyšíš.

Nechtěj vše mluviti, co víš.

Nechtěj vše činiti, co můžeš.

Nechtěj se všeho odvažovati, co se ti líbí.

Nechtě znám býti všem, kteří se s tebou setkají.

Nechtě důvěrným se činiti všem známým.

Kromě toho věcí ztracených zapomeň,

věci přešlé pusť mimo sebe

a budeš moudrý.          

 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Jitka Stanja Brdar  datum: 4. 7. 2019. 11:41

LJETNA ŠKOLA UČENIKA 6.R U ČEŠKOJ REPUBLICI

 

 Žáci 6. třid ,  ČR, Smržovka

23. - 29.června bili žácí 6. třídy  v Smržovce, ČR. Bili na návštěvě ve škole v Liberci. S ními jely třídní učitelka 6. třídy Vlatka Milićová-Janotová, učitelky Taňa Koči Valdgoni a Iveta Vranjićová.

Více o letní škole ve Smržovce můžete vidět v prezentaci a v "opširnije".

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Vlatka Milić Janota  datum: 4. 7. 2019. 10:03

LJETNA ŠKOLA UČENIKA 7.R U ČEŠKOJ REPUBLICI

LJETNA ŠKOLA UČENIKA 7. I 8. RAZREDA U PRAGU, ČEŠKOJ REPUBLICI 

(21.6.-27.6.2019.)

 

Učenici sedmih i osmih razreda iz Daruvara, Končanice, Dežanovca, Sirača, Grubišnog Polja i Zagreba, koji pohađaju češke škole ili sudjeluju u nastavi češkog jezika po modelu C, uživali su u terenskoj nastavi u Češkoj Republici. Pedeset devet učenika su pratile četiri učiteljice, to su Jasminka Brkić-Strejček, Elenka Podsednik, Senka Pribil i Eva Horvat.

Više u opširnije.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Eva Horvat  datum: 2. 7. 2019. 11:21

Obavijest o načinu realizacije odmora u šk.god.2019./20. Vijest ima dokument u privitku

 

 

 

 

Obavijest o načinu realizacije odmora u šk.god.2019./20. za učenike Češke osnovne škole J.A. Komenskog – České základní školy J.A. Komenského

 

Temeljem članka 11. stavak 2. Odluke o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2019./2020. („Narodne novine“ broj 48/19.) izvješćujemo sve učenike i roditelje da će se u Češkoj osnovnoj školi J.A. Komenskog – České základní škole J.A. Komenského u 2019./20. odmor učenika realizirati na slijedeći način (model 4):

Jesenski odmor za učenike počinje 30. listopada 2019. godine i traje do 31. listopada 2019. godine, s tim da nastava počinje 4. studenoga 2019. godine.

Prvi dio zimskoga odmora za učenike počinje 23. prosinca 2019. godine i traje do 3. siječnja 2020. godine, s tim da nastava počinje 7. siječnja 2020. godine.

Drugi dio zimskoga odmora za učenike počinje 24. veljače 2020. godine i završava 28. veljače 2020. godine, s tim da nastava počinje 2. ožujka 2020. godine.

Proljetni odmor za učenike počinje 9. travnja 2020. godine i završava 10. travnja 2020. godine, s tim da nastava počinje 14. travnja 2020. godine.

Odluka o trajanju odmora u šk.god.2019./20. 

  :: opširnije :: 


objavio: Maja Jurić  datum: 1. 7. 2019. 09:40

Poslední den školy

krátký kulturní program

udělení uznání úspěšným žákům a učitelům

sportovní závody žáků vyšších třid

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 6. 2019. 10:26

TERENNÍ VÝUKA

Terenní výuka žáků 7. třid, 3. května, Záhřeb
Navštívili Technický muzeum, katedrálu a Chorvatský sněm. Také si žáci rozhlédli kulturní a historické památky jako jsou Národní divadlo, Jelačićovo náměstí, Náměstí Sv. Marka, sochy slavného Meštroviće a jiné. Poprvé se jelo do Cenakola, a to je  komuna pro závisle osoby.

Terenní výuka žáků od 1. po 3.,  17. května, Záhřeb (třídní učitelky nižších třid)
Žáci si prohlédli Zahřeb, byli na Kaptoli, viděli katedrálu, Dolac, Grič, jeli lánovkou, bili na loutkovém představení Ošklivé kačátko a nakonec si zahráli u Jarunu.

24.května, terénní výuka do Ivanova Sela žáků 7. třid  (paní učitelky Ksenie Tomášková a Tijana Trbojevićová)

Žáci 5. a 8. třídy  byli na terenní výuce na Plitvicích (když jím to konečně počasí dovolilo) s třídnímy učitelky Ksenii Tomáškovou, Jitkou Stáňovou Brdarovou a Vlatkou Milićovou Janotovou.

Žáci 4. třídy byli v škole v přírodě v Biogradu na Moru od 20.května po 24. května. Návštivili Nin, Zadar, Šibenik, ostrov Krapanj, NP Krka a Muzeum Nikioli Tesli v Smiljanu.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 6. 2019. 09:44

Mala akademija financija

Danas je u Nacionalnoj i sveucilišnoj biblioteci u Zagebu održana završna svečanost u projektu Mala akademija financija.Učenici 5.razreda  Češke osnovne škole J.A.Komenskog  su među deset najboljih.Čestitke mentorici  Kseniji Tomašek  i učenicima a zahvaljujemo na suradnji i potpori zaposlenicima škole, roditeljima i saborskom zastupniku g.Vladimiru Bileku.

Više fotografija pogledajte u "opširnije".

  :: opširnije :: 


objavio: KSENIJA TOMAŠEK MARIJA VALEK  datum: 13. 6. 2019. 19:25
» Arhiva naših vijesti    
 


Dokumenti


 Nastava na daljinu

 

 
« Veljača 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Prikazani događaji


Za učenike

Zakoni
Obrazovanje

ZAKONODAVSTVO

preskoči na navigaciju